Lentile de contact

Probabil aţi auzit şi aţi citit multe lucruri despre lentilele de contact. Din cunoştinţele Dvs. unii sunt foarte mulţumite cu ele, alţii mai puţin, iar restul zice, că nu le suportă. Oare de ce se întămplă acest lucru? Răspunsul la această întrebare este de obicei foarte simplă.

 

În primul rând este necesar o consultaţie oftalmologică precisă şi amănunţită, după care se prescrie o reţetă, urmând să vă recomandăm lentila de contact cel mai optim pentru ochii Dvs.: permeabilitate bună de oxigen, conţinut adecvat de apă, interval de purtare corăspunzătoare şi schimbarea în timp a lentilelor folosite, trebuie să învăţăm mănuirea şi utilizarea corectă a lentilelor, este nevoie de consultaţii regulate cu oftalmologul sau optometristul Dvs., iar cel mai imortant: respectarea condiţiilor de IGIENĂ.

 

 

Pe lângă lentile de contact trebuie să utilizaţi si o soluţie multifuncţională: curăţare, dezinfectare, lubrifiere, clătire, păstrare, şi elimină depunerile de proteine în timpul utilizării.

 

Lentilele de contact se pot calsifica în felul următor: lentile de contact cu dioptrie, lentile cosmetice (colorate), repectiv lentile de contact terapeutice. Din punct de vedere al materialului poate fi moale sau dură. Intervalul de purtare (timpul după care trebuiesc schimbate) poate fi zilnic, lunar, trimestrial, jumătate de an sau un an. Acest interval depinde de permabilitatea de oxigen şi matierialul din care este fabricat. Astfel, lentila poate fi purtat zilnic 8-12 ore, prelungit, care poate fi purtat toată ziua, de port prelungit care nu trebuie scos timp de 6 zile, sau pentru port permanent care pot fi purtate timp de o lună fără să fie necesar scoaterea lor.

 

Şi lentilele cosmetice pot fi cu dioptrii, cel mai des în intervalul minus. Cele mai răspândite sunt albastre, verzi, turcoaz.

 

 

Lentila de contact are avantaje şi dezavantaje faţă de ochelar.

 

Avantaje: acuitate vizuală mai bună, câmp vizual mai larg, o corecţie „invizibilă" pe ochi, nu se abureşte, nu se alunecă de pe nas sau ureche, asigură un fel de sens de libertate la activităţile zilnice, la locul de muncă, în timpul liber, la sport, se pot purta împreună cu ele ochelari de soare, etc.

 

Parteneri: