Optometriai szemvizsgálat

Mi az optometria? Ki az optometrista? Az optometrista olyan szakember, aki a fénytörés hibáiból eredő látáshibák esetén megállapítja a korrekcióhoz szükséges szemüveg vagy kontaktlencse dioptriáit, típusait.

 

A fejlett országokban a receptek nagy többségét optometrista írja fel. Nem tartozik viszont az optometrista hatáskörébe szembetegségek esetén kezelést felírni, idegentestet eltávolítani, munkavállaláshoz vagy vezetéshez szükséges orvosi típusnyomtatványt kitölteni, szemsebészeti beavatkozásokat végezni, valamint 14 év alatti fiataloknak, gyermekeknek optikai korrekciót előírni.

 

Számítógépes optometriai szemvizsgálatokat öt Opiwell® üzletben (Károlyi út C16, Mihai Viteazul utca 4-6, Somesul áruház földszintjén, Korall klinikán és Nagykárolyban a Rgele Ferdinand I utca 6 szám, 4-6 tömbház, földszint) optometristák végeznek, szemészeti szakrendelésre pedig Dr. Şter Olimpia szemész szakorvos magánrendelőjében (Grigore Ureche 3) lehet jelentkezni.

 

Az igényeinek minél pontosabb, hatékonyabb, változatosabb és esztétikus kielégítése érdekében a legmodernebb készülékparkot szereztük be, melyben szerepel pl. CNC letapogató-, centráló- és csiszológép, a lencsék dioptriáit mérő digitális készülék, ultrahanggal működő kerettisztító, stb.

A szemüvegek elkészitését megfelelően képzett és tapasztalt személyzet végzi a fent említett modern felszerelésekkel.